Torturi

Tort de albus cu crema de cafea

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, turnat cite putin, apoi nucile trecute prin masina. Se imparte compozitia in 3-4 parti si se coa

ingrediente

   Blaturile: 7 albusuri
   250 gr. zahar
   150 gr. nuci sau migdale Crema: 7 galbenusuri
   150 gr. zahar pudra
   7 lingurite esenta de cafea
   200 gr. unt
   vanilie
   rom
   50 gr. cacao

mod de preparare

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, turnat cite putin, apoi nucile trecute prin masina. Se imparte compozitia in 3-4 parti si se coace fiecare pe fundul formei de tort, unsa cu unt si presarata cu faina multa. Cuptorul trebuie sa fie slab. CREMA: Se fierbe esenta de cafea sau cacao cu doua linguri de zahar, pina se ingroasa putin. Se adauga restul de zahar si galbenusurile pe rind si amestecind mereu, apoi se da la rece. Se bate untul spuma, se amesteca cu crema, vanilia si romul. Se asaza aceasta crema intre blaturi, iar cu o parte din crema se inveleste tortul Se orneaza cu bucatele mici de nuci pralinate.
Incearca si Tort de mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de albus cu crema de cafea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite