Torturi

Tort de albusuri

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Bularda-Breb Lucia-Maria postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina.
Se coace in tava unsa si in

ingrediente

   9 oua
   500 gr. zahar
   1 cana mare cu visine
   1 cu nuca taiata
   1 cu stafide
   1 cu rahat
   un praf de copt
   1/2 cana faina
   2 linguri cacao
   300 gr. unt
   2 foi Lica

mod de preparare

7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina.
Se coace in tava unsa si infainata cam 30 minute la foc potrivit.

Crema: din cele 7 galbenusuri si inca doua oua intregi, 15 linguri zahar, doua linguri cacao se amesteca bine si se fierb la foc incet amestecind continuu.
Rece, se amesteca cu 300 gr. unt.

Asamblarea: se pune pe o foaie Lica o parte din crema, apoi se pune blatul de albusuri, din nou crema si cealalalta foaie Lica.
Se taie in patratele de dimensiunile dorite si se serveste. Se pastreaza la rece.
Incearca si Tort de fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de albusuri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite