Torturi

Tort de bezea cu crema de lamaie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:50m 
Elena of Sweden postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 °C timp de

ingrediente

   Blatul: 4 albusuri
   176 gr. zahar crema: 4 galbenusuri
   66 gr. zahar
   zeama si coaja de la 1/2 lamaie
   50 gr. unt nesarat ornare: 2 dl frisca
   1/2 lingura zahar vanilat
   felii de mandarine

mod de preparare

Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 °C timp de 1 1/2 ora. Crema: pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pina se ingroasa. Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema. Se lasa sa se raceasca. Crema se pune intre blaturi. Frisca se pune deasupra. Se orneaza cu felii de mandarine.
Incearca si Tiramisu cu fructe de padure
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea cu crema de lamaie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite