Torturi

Tort de castane cu fondant alb

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul. Piureul de castane dat prin sita, migdalele si pesmetul de biscuiti se inmoaie cu lapte, asa ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga si

ingrediente

Blatul:
   375 g piure de castane
   75 g migdale albe pudra
   75 g faramituri de biscuiti
   50 g unt proaspat topit
   12 albusuri
   100 ml lapte
Crema:
   150 g piure de castane
   300 g unt
   80 ml sirop de zahar
   apa de flori
   lichior
   rom
Glazura:
   200 g zahar
   100 ml apa
   1 lingura lichior
Garnitura:
   crema
   castane mici curatate

mod de preparare

Blatul. Piureul de castane dat prin sita, migdalele si pesmetul de biscuiti se inmoaie cu lapte, asa ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga si untul topit si albusurile


batute spuma.


Compozitia se coace in doua cercuri, in strat de un deget, la caldura potrivita, repede, ca sa nu se usuce.


Crema. Piureul de castane se amesteca cu untul spuma si siropul parfumat cu apa de flori, lichior, rom. Se umplu foile de blat cu crema.


Dupa ce s-a intarit crema se glaseaza tortul cu fondant alb parfumat cu lichior preparat la rece. Se decoreaza cu cateva castane mici curatate si crema de castane.
Pofta buna!





Alte retete dulciuri:


Pandispan cu visine caramelizate


Strudel cu visine
Incearca si Tort din dragoste de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de castane cu fondant alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite