1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile se bat spuma cu restul de
1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se amesteca usor cele 2 compozitii, se adauga faina si cacao, cernute proaspat impreuna si margarina topita si putin calduta.
2. Compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma de tort, captusita cu hartie de copt si se coace, la 165 grade C, timp de 20 de minute.
3. Se prepara crema: zaharul si frisca se pun intr-o cratita pe foc; cand clocoteste amestecul, se adauga ciocolata de menaj rupta in bucati. Se amesteca mereu pana ciocolata s-a topit; se ia crema de pe foc si se pune la racit, apoi se pune in frigider cca. o ora. Apoi o batem bine cu mixerul si rezulta o crema pugoasa.
4. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu sirop facut din apa si zahar, se unge cu 3/4 din cantitatea de cremasi se acopera cu al doilea blat, peste care se pune restul de crema.
5. Ciocolata de menaj se pune in bain-marie si se acopera tortul cu ea. Se orneaza dupa gustul fiecarei gospodine.
Se serveste insotita de un vin alb dulce.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii