Torturi

Reteta Tort de ciocolata cu crema caramel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, nuci, unt, lapte, ciocolata si whisky pentru acest delicios tort.

ingrediente

Pentru blat:
   10 oua
   10 linguri zahar
   6 linguri faina
   4 linguri cacao
   4 linguri nuci
   coaja de lamaie
   sare
   1 plic zahar vanilat
Pentru crema:
   300 gr nuci coapte
   300 gr zahar
   200 gr unt
   4 galbenusuri
   100 ml lapte
Pentru sirop:
   250 gr zahar
   500 ml apa
   1 baton vanilie
   2 linguri whisky
Pentru glazura:
   300 gr ciocolata
   30 gr unt

mod de preparare

Tortul de ciocolata cu crema caramel este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru prepararea acestui tort se freaca galbenusurile cu sare, albusurile se bat spuma, se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat si se bat bine. Se incopropeaza galbenusurile, apoi se adauga faina si cacaua. Nucile si coaja de lamaie se adauga spre sfarsit si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se intinde compozitia si se introduce in cuptorul incins. Se prepara siropul si se lasa la fiert pana scade la jumatate. Separat, se carmalizeaza zaharul, se adauga untul moale, laptele fierbinte, galbenusurile si se fierbe totul la baie de aburi. Spre sfarsit se adauga nucile coapte si macinate. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ciocolata se rupe bucati mici, se adauga untul si se lasa la topit pe baie de aburi. Se lasa blatul la racit, apoi se taie, se insiropeaza si se toarna crema de caramel. Se orneaza cu glazura de ciocolata.


Tortul de ciocolata cu crema caramel se serveste dupa ce a stat la rece.

Incearca si Tort cu mere crude
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.