Torturi

Reteta Tort de Craciun cu glazura de cafea

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:5m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, fai

ingrediente

   Blatul: 100 g zahar
   4 oua
   40 g migdale
   40 g faina
   80 g unt
   vanilie. Crema: 350 g castane
   2 albusuri
   100 g zahar
   225 g unt
   1 lingura cacao
   50 g migdale
   50 ml rom. Glazura: 200 g zahar
   10 g franc
   10 g cafea. Garnitura: crema de castane si migdale
   migdale
   fondant violet.

mod de preparare

Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, faina si untul topit. Se toarna compozitia intr-o forma de 12 cm diametru, unsa si tapetata cu faina. Se coace la cuptor moderat 34-35 min. Cand este gata se scoate pe o sita sau Pentru crema se curata castanele de prima coaja si se fierb in apa clocotita, apoi se trec prin sita. Se face bezeaua, batand albusurile cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic, pana se tine de tel. Se ia de pe foc, se mai bate putin si se amesteca cu castanele, untul frecat spuma, cacaua si migdalele oparite, taiate feliute subtiri si prajite uniform. Se tine la rece. Blatul copt si racit se taie in doua si se umple cu o parte din crema. Restul de crema se asaza peste tort in forma de dom, oprindu-se putin si pentru ornat. Se toarna glazura peste tort, apoi se orneaza tot cu crema si cu migdale infipte putin in fondant si se completeaza garnitura cu violete facute din fondant colorat cu esenta vegetala mov.

Se pune cateva ore la rece, iar apoi se serveste. Alte retete dulciuri: Prajitura cu nuci umplute Chec cu mere Fursecuri de Craciun

Incearca si Tort cu ciocolata si mascarpone
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun cu glazura de cafea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.