Se prepara budinca din 800 ml lapte, zaharul necesar, si se lasa sa se raceasca putin (trebuie sa fie calda, NU fierbinte, cand se intinde pe blat). F
Se prepara budinca din 800 ml lapte, zaharul necesar, si se lasa sa se raceasca putin (trebuie sa fie calda, NU fierbinte, cand se intinde pe blat). Frisca se face conform instructiunilor de pe ambalaj (200 ml lapte, restul de zahar, intaritorul de frisca si se omogenizeaza). Se curata bananele si se taie rondele. Ananasul din compot se taie bucatele de dimensiune potrivita. Portocala se curata de coaja si se taie cubulete. Prima foaie de blat se insiropeaza cu 2-3 lingurite compot de ananas, apoi se adauga jumatate din cantitatea de budinca si se presara bucatile de ananas. Se aseaza urmatorul blat, se umezeste cu cateva lingurite de compot de ananas, se toarna restul de budinca, se pun rondelele de banane. Ultimul blat se insiropeaza cu compot de ananas si deasupra se toarna frisca preparata in prealabil.
Se orneaza cu bucatile de portocale si se lasa la racit
Alte retete de tort recomandate:
Tiramisu
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afine
Comentarii