Tort de iarna cu kiwi este un desert gustos perfect pentru momentele aniversare. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de: zahar, faina, frisca, lapte, ulei, rom.
Tort de iarna cu kiwi este un desert gustos perfect pentru momentele aniversare. Dupa ce se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul si putina sare iar galbenusurile se amesteca cu esenta de rom, cu zaharul vanilat, putin otet, ulei. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mare, iar la urma se adauga cu grija faina, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Aluatul astfel obtinut se pune la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina, sau se poate folosi si folie de aluminiu unsa cu putin ulei, ca sa nu se prinda. Tava se pune la cuptor timp de 30-40 de minute, la foc mic, astfel incat sa se rumeneasca, dupa care se da focul la mare pentru a prinde o culoare aramie. Compozitia se verifica cu o scobitoare pentru a verifica daca este gata. Daca scobitoarea este curata dupa ce a fost scoasa din blat, inseamna ca acesta este gata.
Pentru crema se bate fiecare plic de crema cu 250 ml de lapte si cu 4 linguri de zahar pudra. Este important sa fie respectate instructiunile de pe plic.
In final se prepara frisca dupa instructiunile de pe plic dupa care se pune la rece. Blatul se taie in 3 felii, dupa care partea de jos se pune pe un platou si se insiropeaza cu jumatate de sirop din compotul de ananas. Se intinde crema de trufe iar deasupra se aseaza blatul 2 care se insiropeaza cu cealalta jumatate de sirop din compot si crema de vanilie, iar peste toate se adauga blatul 3. Deasupra se orneaza cu frisca care se intinde si se niveleaza cu o spatula pana tortul este imbracat in frisca. Se aseaza fructele taiate feliute iar peste se presara ciocolata rasa.
Tort de iarna cu kiwi se lasa in frigider 2-3 ore dupa care poate fi consumat.
Tort de iarna cu kiwi se lasa in frigider 2-3 ore dupa care poate fi consumat.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii