Torturi

Reteta Tort de iarna cu kiwi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Tort de iarna cu kiwi este un desert gustos perfect pentru momentele aniversare. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de: zahar, faina, frisca, lapte, ulei, rom.

ingrediente

Pentru blat:
   8 oua
   2 cani de zahar
   2 cani faina
   1 esenta de rom
   1 plic zahar vanilat
   1 varf de sare
   8 linguri de ulei
   4 linguri de apa
   1 lingurita otet
Pentru crema:
   1 plic crema pentru prajituri cu trufe
   1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
   500 ml lapte
   8 linguri zahar pudra
Pentru ornat:
   1 plic frisca
   150 ml lapte
   kiwi
   capsuni
   compot de ananas
   1 ciocolata cu lapte pentru ras

mod de preparare

Tort de iarna cu kiwi este un desert gustos perfect pentru momentele aniversare. Dupa ce se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul si putina sare iar galbenusurile se amesteca cu esenta de rom, cu zaharul vanilat, putin otet, ulei. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mare, iar la urma se adauga cu grija faina, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Aluatul astfel obtinut se pune la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina, sau se poate folosi si folie de aluminiu unsa cu putin ulei, ca sa nu se prinda. Tava se pune la cuptor timp de 30-40 de minute, la foc mic, astfel incat sa se rumeneasca, dupa care se da focul la mare pentru a prinde o culoare aramie. Compozitia se verifica cu o scobitoare pentru a verifica daca este gata. Daca scobitoarea este curata dupa ce a fost scoasa din blat, inseamna ca acesta este gata.




 




Pentru crema se bate fiecare plic de crema cu 250 ml de lapte si cu 4 linguri de zahar pudra. Este important sa fie respectate instructiunile de pe plic.




In final se prepara frisca dupa instructiunile de pe plic dupa care se pune la rece. Blatul se taie in 3 felii, dupa care partea de jos se pune pe un platou si se insiropeaza cu jumatate de sirop din compotul de ananas. Se intinde crema de trufe iar deasupra se aseaza blatul 2 care se insiropeaza cu cealalta jumatate de sirop din compot si crema de vanilie, iar peste toate se adauga blatul 3. Deasupra se orneaza cu frisca care se intinde si se niveleaza cu o spatula pana tortul este imbracat in frisca. Se aseaza fructele taiate feliute iar peste se presara ciocolata rasa.




 




Tort de iarna cu kiwi se lasa in frigider 2-3 ore dupa care poate fi consumat.


Tort de iarna cu kiwi se lasa in frigider 2-3 ore dupa care poate fi consumat.

Incearca si Cheesecake (reteta video)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna cu kiwi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.