Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.
Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.
Se amesteca faina, margarina, restul zaharului, oul si praful de copt cu mana, pana se obtine un aluat consistent. Daca este prea sfaramicios, se pune in causul palmei ulei si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece 30 de minute.
Se intinde 1/3 din aluat pe fundul unei forme rotunde de tort, unsa in prealabil si tapetata, cu fundul detasabil, cu diametrul de 26 cm. Alta 1/3 se aseaza pe marginea formei.
In compozitia de mac se adauga preful de budinca, se amesteca bine si se toarna peste aluat.
Ce a ramas din aluat se taie fasii care se aseaza peste compozitie sau se faramiteaza.
Tortul se coace in cuptorul incins dinainte, 40-45 minute.
Se lasa sa se raceasca bine inainte de servire.
Cu frisca, la o cafea sau ca desert pricipal.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afine
Comentarii