Tort de mac Cristina

Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 400 g mac
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 375 g faina
  • 200 g margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic budinca (vanilie
  • ciocolata
  • caramel
  • migdale)

Mod de preparare

Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.

Se amesteca faina, margarina, restul zaharului, oul si praful de copt cu mana, pana se obtine un aluat consistent. Daca este prea sfaramicios, se pune in causul palmei ulei si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece 30 de minute.

Se intinde 1/3 din aluat pe fundul unei forme rotunde de tort, unsa in prealabil si tapetata, cu fundul detasabil, cu diametrul de 26 cm. Alta 1/3 se aseaza pe marginea formei.

In compozitia de mac se adauga preful de budinca, se amesteca bine si se toarna peste aluat.

Ce a ramas din aluat se taie fasii care se aseaza peste compozitie sau se faramiteaza.

Tortul se coace in cuptorul incins dinainte, 40-45 minute.

Se lasa sa se raceasca bine inainte de servire.
Cu frisca, la o cafea sau ca desert pricipal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola