Tortul cu mere este un desert delicios, care se prepara usor si rapid. Pentru a face aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie pe langa mere, de: oua, zahar, unt, faina, scortisoara si o lamaie.
Merele se spala si se curata de samburi. Se taie felii potrivite si se aranjeaza in tava unsa cu unt si tapetata cu zahar. Se pune tava in cuptor si se stropesc merele din cand in cand cu sucul din tava, pana se coc. Se freaca galbenurusile cu putina sare, iar albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul in ploaie, zaharul vanilat si se bat in continuare. Se adauga treptat galbenusurile si untul topit. la sfarsit se adauga coaja de lamaie, faina cernuta si se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava, peste merele coapte si se mai lasa 40 de minute la 160 de grade. Dupa coacere, se scoate si se lasa la racit. Se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu scortisoara si zahar pudra.
Se serveste cu feliute proaspete de mere si frunzulite de menta.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii