Torturi

Reteta Tort de mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
Voicu_13607 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza merele in o

ingrediente

   8-10 mere
   depinde de marime
   200 g margarina
   9 linguri zahar
   5 oua
   5 linguri faina
   1/2 plic praf de copt
   frisca
   optional visine (din compot) sau nuci

mod de preparare

Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, gaurile se pot umple cu bucatele de mere, visine sau nuci. Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min. Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.
Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o ligura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase.
Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.
Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca.
Cel mai bune e rece, tinut la frigider!!!
Incearca si Tort de fragi
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite