Torturi

Reteta Tort de mere cu crema de frisca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea acestuia trebuie sa aiba aproxi

ingrediente

Blatul:
   300 g faina
   150 g unt
   150 g zahar
   8 oua
   1/2 baton vanilie
Umplutura:
   1 kg mere si zahar
Crema:
   150 g zahar
   6 oua
   1 lingurita faina
   200 g frisca

mod de preparare




Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea acestuia trebuie sa aiba aproximativ 1 cm. Se coace la foc potrivit.


La pregatirea umpluturii se prepara merele ca pentru strudel, se adauga zahar si se dau la cuptor, iar cand sunt gata se tin la rece. Intr-un castronel se amesteca zaharul cu galbenusurile, la cald, pana se topeste zaharul, apoi se adauga, faina, frisca si albusurile spuma.


Se pun merele (umplutura) peste blat, apoi crema si se da la cuptor la foc potrivit.


Cand este gata se lasa sa se raceasca.








Se taie si se pudreaza cu zahar.

Alte torturi recomandate:

Incearca si Tort cu caise si iaurt
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.