Tort de portocale

Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si blatul racit se taie orizont

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • Crema:
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • vanilie
  • 150 g stafide
  • 200 g coaja de portocale zaharisita
  • miezul de la 6 portocale
  • 150 g migdale
  • 15 foi gelatina
  • 750 ml apa clocotita
  • 3 cesti frisca
  • 6 linguri rom
  • 3 linguri esenta portocale
  • Garnitura:
  • crema
  • felii de portocale

Mod de preparare

Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina.

Se coace compozitia si blatul racit se taie orizontal in trei.

Crema. Se amesteca si se fierb galbenusurile si cu zaharul, in bain marie, pana se ingroasa, apoi se adauga laptele si vanilia fierbandu-se in continuare.

Cand este gata se da deoparte si se bate pana este aproape racita.

Se adauga albusurile spuma, stafidele, coaja de portocale zaharisita taiata cuburi, miezul de la portocale taiat bucatele, migdalele curatate si taiate subtire, gelatina, apa clocotita, frisca, romul si esenta de portocale, amestecand compozitia tot timpul.

Se umplu feliile de blat cu crema si tot cu crema se si

acopera si se decoreaza cu felii de portocala fara pielite.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Desert rondele din foietaj umplute cu mere
Bucataras.RO

Desert rondele din foietaj umplute cu mere

Simple și usor de facut, cu ingrediente putine!

Desert rondele din foietaj umplute cu mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola