Tort de portocale "Capsa"

Blatul Zaharul cu ouale se bat cu telul pe foc slab sau in bain marie. Dupa ce s-a batut bine compozitia si s-a racit se adauga putina coaja rasa de p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 250 g zahar
  • 8 oua
  • 1 portocala
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • culoare rosie alimentara
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • apa cat volumul galbenusurilor
  • 250 g unt
  • 1 portocala
  • culoare rosie
  • sare de lamaie
  • Garnitura
  • mandarine ate date prin zahar izat sau trase in fondant si de portocale

Mod de preparare

Blatul

Zaharul cu ouale se bat cu telul pe foc slab sau in bain marie. Dupa ce s-a batut bine compozitia si s-a racit se adauga putina coaja rasa de portocala si putina culoare

rosie alimentara.

Se adauga faina si untul topit. Compozitia se coace in doua forme.

Blaturile coapte se umplu cu de portocale.

.

Se amesteca zaharul cu galbenusurile si apa. Se pune compozitia pe foc slab, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund. Cand este gata sa fiarba se da jos de

pe foc si se trece printr-o sita. Cand s-a racit se adauga untul inmuiat putin. Portocala se rade pe zahar, se dizolva in putina zeama de portocala si se adauga de unt, de asemenea si putina culoare rosie si foarte putina sare de lamaie topita.

Cu aceasta se umple si se acopera tortul deasupra si imprejur.
Decoram cu mandarine ate sau trase in fondant si putin din aceasta de unt si portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Cartofi cu carnati la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofi cu carnati la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola