Torturi

Reteta Tort de portocale si nuci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 55m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne.
Se freaca apoi cu galbenusur

ingrediente

Blatul:
   180 g zahar
   12 galbenusuri
   30 g nuci sau migdale macinate
   3 chifle facute pesmet
   zeama de portocale
   6 albusuri
Glazura:
   125 g zahar
   1/2 pahar apa
   coaja rasa de la 1/2 portocala
   zeama de la 1 portocala
   rom
Garnitura:
   dulceata de portocale

mod de preparare

Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne.


Se freaca apoi cu galbenusurile, nucile sau migdalele macinate, pesmetul de la chifle umezit cu zeama de portocala, apoi cu spuma albusurilor.


Compozitia se coace in forma unsa, la foc potrivit. Copt si racit, blatul se acopera cu glazura de portocale si se garniseste cu dulceata de portocale.


Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana ce se leaga ca un sirop. Se adauga zeama de la o portocala si romul.


Se trage vasul de pe foc si se freaca bine compozitia cu o lingura de lemn dupa care se toarna calda peste tort.




Pofta buna!

Alte retete recomandate

Incearca si Tort de Sf. Elena
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale si nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.