Torturi

Reteta Tort diplomat

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
>
Tortul dimplomat se regaseste pe multe mese de sarbatoare, in primul rand pentru ca este delicios, iar in al doilea rand pentru ca este foarte usor de preparat.

ingrediente

   un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
   fructe (eu am folosit portocale
   kiwi
   ananas
   struguri
   pere)
   5 galbenusuri
   200g zahar
   6 linguri amidon
   500ml lapte vanilie
   500 ml frisca
   3 plicuri gelatina
SIROP:
   250 ml apa
   150 g zahar
   arome/suc de fructe
   DECOR: 200 ml frisca fructe

mod de preparare

Pregatirea prajiturii incepe cu prepararea cremei. Pemtru asta trebuie sa facem urmatoarele:



-punem laptele la fiert



-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit, apoi adaugam amidonul si omogenizam



-dupa ce laptele a dat intr-un clocot, tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin



-peste galbenusurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu



-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroase bine crema, oprim focul si lasam la racit -3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa (sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde. Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa



-intr-un vas batem frisca foarte, foarte bine si o dam la frigider



-dupa ce crema s-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza, apoi fructele taiate bucati



SIROPUL: amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca



Asamblare Tort diplomat:

O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop. Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema si peste crema un strat de fructe, apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema. Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema (cel mai bine peste noapte).


Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii, se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca, marginile se imbraca in piscoturi (pe care la taiati dupa inaltimea tortului). Piscoturile se "strang" cu o funda. Tortul se decoreaza cu frisca si fructe, dupa care Tortul Diplomat poate fi servit.
Incearca si Tort de morcovi
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.