Torturi

Reteta Tort dobos cu doua creme

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina.
Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe

ingrediente

Ingrediente foi de blat:
   140 gr vanilat
   100 gr faina
   5 oua
   2 linguri unt pentru uns foaia
Ingrediente crema nr 1:
   1 galbenus
   200 gr
   rom
   2 batoane ciocolata topita
   125 gr unt
Ingrediente crema nr. 2:
   2 oua
   100 gr vanilat
   100 gr unt
   50 gr ciocolata
Ingrediente glazura:
   150 gr

mod de preparare

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina.


Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe fundul unei forme mici de tort unsa cu unt, punand cate un polonic din compozitie.


Se umplu cu una din cele doua


creme.


Pentru crema nr. 1, galbenusul se freaca cu ul. Se adauga romul, ciocolata topita si untul spuma.


Pentru crema nr. 2, ouale se freaca cu ul vanilat in bain marie. Racita, compozitiei i se adauga untul spuma si la urma ciocolata topita.


Pentru glazura, intr-o cratita se arde ul amestecand u cu o lingura de lemn pana se obtine un sirop gros de culoare cafenie deschisa.


Se toarna repede topit pe toata suprafata ultimei foi, intinzand-o repede cu un cuutit infierbantat. Tot cu cutitul fierbinte se taie felii triunghiulare.
Pofta buna!





Alte retete prajituri gasiti aici:


Pandispan cu mere


Prajitura maya cu mere si crema de branza


Prajitura cu mere si biscuiti
Incearca si Tort de ciocolata cu crema si glazura de ciocolata sau frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dobos cu doua creme" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.