„Trecerea dintre ani... cu o echipa super, cu miracole bucataresti, cu artificii vazute de pe geam, cu oboseala, dar...cu trei minunate fetite, venite in prima zi a anului care sa aduca pace in lume si bucurii...AN NOU BINECUVANTAT !!!” Sunt cuvintele unui om minunat…
Pentru foi: de fapt este o singura foaie coapta in tava mare a aragazului, taiata in trei bucati egale. Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit, se mixeaza pana la incorporare. Urmeaza sa se adauge laptele si lichiorul, se mixeaza usor pana la incorporarea completa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Se adauga ingredientele uscate la cele umede. Se mixeaza la viteza mica, pana se incorporeaza toate ingredientele. La final, se adauga cafeaua fierbinte si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se pune aluatul in tava mare a aragazului, in care am pus hartie de copt dinainte si coacem blatul la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza hartia de copt, se taie capetele si se indreapta blatul, apoi cu un liniar curat se masoara si se taie in trei parti egale.
Pentru crema: se mixeaza frisca cu zaharul pana capata consistenta. Foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece, pentru 10 minute. Se incalzesc bine 100 ml lapte condensat, se pun in lapte foile de gelatina inmuiate. Se amesteca pana foile s-au dizolvat, se adauga mierea, lichiorul si se amesteca pana mierea s-a dizolvat si ea. Se lasa sa se raceasca amestecul, apoi se adauga la frisca batuta. Se mixeaza si se adauga si restul de lapte condensat. Se da la frigider crema pentru jumatate de ora, pana a inceput usor sa se intareasca.
Pentru sirop: se caramelizeaza zaharul, se adauga apa, se lasa sa fiarba pana zaharul s-a topit, se lasa sa se raceasca.
Pentru asamblare: daca aveti o tava dreptunghilara care sa se potrivesca cu marimea foilor ar fi minunat, daca nu…intr-o tava mai mare am pus o bucata mare de folie de aluminiu. Am pus prima foaie de blat in mijloc, am ridicat marginile, iar de o parte si de alta am pus cateva carti pentru a sprijinii marginile (puneti drept margini ce credeti ca se potriveste). Se insiropeaza usor prima foaie, se pun jumatate de afine, peste afine, jumatate de crema, urmatoarea foaie de blat, se insiropeaza, se pun restul de afine, restul de crema si ultima foaie insiropata. Se aduna marginile foii de aluminiu peste prajitura si se da la frigider pentru 3 ore, pana crema s-a intarit. Se indeparteaza marginile, foile de aluminiu si se decoreaza prajitura cu ciocolata topita pe baie de aburi si amesteca cu smanatana pentru frisca. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta! Sa va fie de bine!!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAtunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și...
Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiateIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii