Torturi

Reteta Tort Indiana cu vanilie si glazura de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru tortul Indiana se pun intr-un cazanel ouale intregi cu zahar si cu vanilie. Se bat bine cu telul pe marginea masinii pana ce cantitatea creste simtitor.

ingrediente

   6 oua
   150 g zahar
   100 g faina
   vanilie
   unt pentru uns forma
   250 g frisca
   glazura de ciocolata

mod de preparare

Pentru tortul Indiana se pun intr-un cazanel ouale intregi cu zahar si cu vanilie. Se bat bine cu telul pe marginea masinii pana ce cantitatea creste simtitor. Se bate apoi altemativ, pe masina si la rece, de trei ori. Se adauga faina. Se coace compozitia intr-o forma bine unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie cu un cutit ascutit tortul in doua. Se scobesc ambele parti la mijloc, cat mai mult, dar fara sa se sparga fundul, astfel incat asezate una peste alta, sa ramana un gol la mijloc. Acest gol se umple cu frisca batuta. Tortul se glaseaza cu ciocolata. Din aluatul scos din mijlocul tortului se poate pregati umplutura pentru alt tort, la fel cu crema de cozonac.


Incearca si Tort de ciocolata si banane fara coacere
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Indiana cu vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.