Tort krem a la krem

Tort krem a la krem este o reteta de tort pe care o puteti face la orice ocazie festiva. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de cacao, ciocolata, faina, zahat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort krem a la krem

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  • Crema 1:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de vanilie
  • Crema 2:
  • 250 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca
  • 50 gr unt
  • 50 gr coniac

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.Batem bine albusurile cu zaharul,pana ajung la consistenta bezelei. Adaugam pe rand galbenusurile,mixand bine dupa fiecare. Cand s-au incorporat bine toate galbenusurile adaugam plicul Crem Ole cu gust de ciocolata. Amestecam bine pana se incorporeaza.
Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt. Se toarna aluatul si se introduce la cuptor la foc mic.Se poate incerca cu o scobitoare daca blatul este copt. Cand este gata se lasa la racit in forma.
Crema 1:
Se pun intr-un bol laptele, frisca si praful de vanilie. Se mixeaza pana cand crema se intareste foarte bine.
Se scoate blatul din forma. Se tapeteaza cu folie de plastic peretii formei. Se pune din nou blatul si adauga crema de vanilie. Se da la frigider 30 de minute.
Crema 2:
Se procedeaza la fel ca la prima crema.Se scoate tortul din frigider si se adauga crema cu gust de ciocolata.Se introduce din nou la frigider pentru cateva ore.
Glazura:
Punem frisca pe foc,adaugand pe rand ciocolata,untul si coniacul. Mestecam bine pentru ca ciocolata sa se topeasca bine. Lasam la racit, pana ajunge la temperatura camerei.
Se scoate tortul din forma si se toarna glazura. Se intinde uniform, apoi se da la rece pana se intareste glazura.


Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia. Se feliaza dupa ce a stat cateva ore la rece.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Desert crema de zahar ars
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...

Desert crema de zahar ars
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola