Tortul mousse este delicat, fin, potrivit pentru un rasfat culinar, fie ca alegi sa il prepari ca si tort festiv sau pur si simplu ca ti-e pofta de o prajitura fina care ti se topeste in gura.
Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 3 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul si romul. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop. La sfarsit adaugam romul.
Mousse-urile se fac identic, difera doar ciocolata (alba/cu lapte/neagra) si anume: se incalzeste smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.
Mai intai intindem mousse-ul cu ciocolata alba, lasam la rece pana pregatim mousse-ul cu ciocolata cu lapte, intindem si aceasta crema, dam din nou la rece, iar la final punem mousse-ul cu ciocolata neagra.
Decoram cu fulgi mari de ciocolata alba si neagra si dam din nou la rece.
Tortul mousse este o delicioasa prajitura cu crema ce se serveste rece. Foarte multa lume se sperie de prepararea mousse-ului, dar daca urmezi pasii prezentati mai sus reusita e sigura, iar rezultatul este delicios!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...
Capunati cu ciuperci - de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii