Tort pentru ceai

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy,

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri de frunze de ceai rooibos
  • 500g. fructe confiate taiate marunt
  • 150g. cirese confiate
  • 200g. amestec de nuci
  • alune si migdale
  • 250g. zahar brun
  • 125ml. brandy
  • 1 ou
  • sare
  • 500g. faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de amestec de scortisoara
  • nucsoara
  • ghimbir
  • cuisoare
  • toate macinate si amestecate
  • 2 linguri miere
  • Pentru glazura: 2 albusuri de ou
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 300g. zahar praf
  • 1 ciocolata de menaj

Mod de preparare

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy, cu nuca, migdalele si alunele zdrobite, nu macinate, cu zaharul si peste noapte, se lasa intr-un vas acoperit.

Se preincalzeste cuptorul. Din faina, praf de copt, miere, condimentele amestec, scortisoara, nucsoara, ghimbir si cuisoare, toate macinate, putina sare, precum si amestecul de ceai cu fructe confiate, se face un aluat .

Intr-o forma rotunda, de tort, cu diametrul de 26cm., unsa si infainata, se pune compozitia si se coace 1h si 15'. Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se pune pe o farfurie de tort.

Se pregateste glazura: se bat bine albusurile de ou, se adauga zaharul praf si sucul de lamaie. Se acopera tortul cu aceasta glazura. Se topeste ciocolata in bain-marie si se orneaza dupa dorinta peste glazura alba, se face diferite forme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Parteneri
Desert gofre cu chefir in compozitie la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville
Bucataras.RO

Desert gofre cu chefir in compozitie la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville

Atunci cand vrei ceva dulce, aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Trebuie...

Desert gofre cu chefir in compozitie la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!