Este un tort pefect pentru caldurile verii.
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine pana ce acesta se dizolva, apoi galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Se da la cuptor incins la 180 de grade pt. 20 minute (sa treaca testul cu scobitoarea). Se lasa la racit. Crema: se mixeaza bine frisca si iaurtul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune gelatina la inmuiat dupa care se incalzeste putin pana se topeste. Se toarna peste frisca, se mixeaza iar apoi se adauga fructele spalate, curatate si taiate bucatele mici (caisele) iar la final se pun si cateva piscotele. Se amesteca usor sa se omogenizeze. Aceeasi tava de tort se imbraca cu folie alimentara si se pune blatul. Se toarna peste blat crema, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi. Se scoate din forma de tort, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa imaginatie. Pofta buna sa aveti!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afine
Comentarii