Tortul racoros cu menta si portocale, servit in compania unui ceai de fructe, cu gheata, va ajunge direct la inima. Pentru pregatirea acestei retete de tort aveti nevoie de cacao, faina, unt...
Preparare blat:
Separati cele 4 oua. Mixati albusurile cu zaharul pana se formeaza spuma; iar galbenusurile cu apa si uleiul. Adaugati treptat, peste galbenus, faina, praful de copt, jumatate sticluta esenta de rom, cacaua si mixati impreuna cu 2-3 linguri din spuma de albus. Apoi turnati restul de spuma peste galbenus, amestecand usor cu o lingura de lemn. Pregatiti tava de tort, (foaie de copt, ulei/unt si faina) si turnati compozitia. Dati la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
Preparare crema:
Conform instructiunilor de pe plic pregatiti budinca. Prajiti alunele, macinati-le si adaugati-le in budinca racita in prealabil. Radeti o portocala si adaugati in crema si coaja, plus nuca de cocos si restul de esenta de rom.
Finalizare tort:
Taiati blatul dupa ce s-a racit si insiropati-l cu siropul de menta. Intre blaturi asezati o parte din crema, coaja de la o alta portocala si cele 2 portocale taiate marunt. Ornati tortul cu restul de crema si nuca de cocos. Eu am facut si 3 trandafirasi din pasta de zahar cu care l-am ornat.
Servit in compania unui ceai de fructe, cu gheata, va ajunge direct la inima. Sursa acestei retete este blogul culinar: dulcegarii-culinare.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...
Tortellini cu perisoare si sos gongorzolaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii