Torturi

Reteta Tort Raluca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h:50m 
deliras postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "La vie en rose" (reteta video)"
 
>
Tortul Raluca este un tort delicios cu mai multe tipuri de blat de tort, cu frisca si fructe. Un tort perfect pentru o dupa-amiaza calda.

ingrediente

   Primul blat – roz
   8 oua
   8linguri cu varf de faina
   8 linguri zahar
   2-3 linguri colorant alimentar ( depinde de intensitatea care o doriti la blat)
   Se prepara blatul obisnuit
   Al doilea blat – normal
   8 oua
   8 linguri cu varf de faina
   8 linguri zahar
   Se prepara normal.
   Al treilea blat- puteti folosi orice forma daca aveti ( stea
   inima
   doar sa incapa pe primul blat
   daca nu aveti forme speciale de tort faceti intr-o forma rotunda si decupati ce forma doriti)
   5 oua
   5 linguri faina
   5 linguri zahar
   jumatate de cantitate am amestecat- o cu colorant alimentar
   jumatate am lasat galben
   Se prepara normal doar ca in tava am asezat mai intai blatul galben apoi deasupra blatul roz si am dat la copt.
    
Crema:
   500 ml frisca lichida Hulala
   250 g mascarpone ( ideal ar fi 500 g
   dar... )
   putin zahar pudra
   dupa gust
   inca 250 g frisca lichida ( pt ornat)
Sirop:
   200 ml apa se fierbe cu 5-6 linguri zahar. Cand luam de pe foc punem 2 lingurite esenta de vanilie.
    
Fructe:
   500 g capsuni
   2 banane

mod de preparare

Blaturile se prepara clasic : se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si ferma, adaugam galbenusele unul cate unul amestecand cu atentie cu o lingura de lemn ca sa nu se lase bezeaua, apoi adaugam faina tot treptat si amestecand usor, iar dupa caz adaugam si colorantul alimentar . Se coc blaturile, facem testul cu scobitoarea.
Crema: Se bate frisca ( 500 ml) si se amesteca cu mascarpone, se adauga zahar pudra dupa gust. Se imparte in 2 parti crema. Intr-o parte se pune pireu de capsuni ( cam 10 capsuni, depinde cat de intensa doriti aroma) si in cealalta parte se pune o banana pisata).
Asamblare:
Se pune pe o tava dreptunghiulara blatul roz. Se insiropeaza. Se pun capsunile ramase taiate felii. Se pune deasupra crema de capsuni si blatul alb. Se insiropeaza si blatul alb, se pune crema de capsuni si se imbraca totul in frisca alba ( cele 250 ml ramase pt ornat).
Al treilea blat se taie pe mijloc, se pune prima parte pe blatul imbracat in frisca, se insiropeaza, se aseaza cealalta banana taiata felii, se pune deasupra crema de banana, se pune cealalta jumatate a blatului, se insiropeaza, se pune din nou crema de banana si se imbraca totul in frisca alba.
Se decoreaza dupa prefernt, la fel si tortl pana la urma se poate face dupa preferint ca forma si chiar fructe.

Produse preferate de pe http://shabbychicshop.ro/:
carafa cu lighean, baie portelan


Incearca si Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raluca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.