Tort Raluca

Tortul Raluca este un tort delicios cu mai multe tipuri de blat de tort, cu frisca si fructe. Un tort perfect pentru o dupa-amiaza calda.

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
medie
Tort Raluca

Ingrediente

  • Primul blat – roz
  • 8 oua
  • 8linguri cu varf de faina
  • 8 linguri zahar
  • 2-3 linguri colorant alimentar ( depinde de intensitatea care o doriti la blat)
  • Se prepara blatul obisnuit
  • Al doilea blat – normal
  • 8 oua
  • 8 linguri cu varf de faina
  • 8 linguri zahar
  • Se prepara normal.
  • Al treilea blat- puteti folosi orice forma daca aveti ( stea
  • inima
  • doar sa incapa pe primul blat
  • daca nu aveti forme speciale de tort faceti intr-o forma rotunda si decupati ce forma doriti)
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • jumatate de cantitate am amestecat- o cu colorant alimentar
  • jumatate am lasat galben
  • Se prepara normal doar ca in tava am asezat mai intai blatul galben apoi deasupra blatul roz si am dat la copt.
  •  
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone ( ideal ar fi 500 g
  • dar... )
  • putin zahar pudra
  • dupa gust
  • inca 250 g frisca lichida ( pt ornat)
  • Sirop:
  • 200 ml apa se fierbe cu 5-6 linguri zahar. Cand luam de pe foc punem 2 lingurite esenta de vanilie.
  •  
  • Fructe:
  • 500 g capsuni
  • 2 banane

Mod de preparare

Blaturile se prepara clasic : se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si ferma, adaugam galbenusele unul cate unul amestecand cu atentie cu o lingura de lemn ca sa nu se lase bezeaua, apoi adaugam faina tot treptat si amestecand usor, iar dupa caz adaugam si colorantul alimentar . Se coc blaturile, facem testul cu scobitoarea.
Crema: Se bate frisca ( 500 ml) si se amesteca cu mascarpone, se adauga zahar pudra dupa gust. Se imparte in 2 parti crema. Intr-o parte se pune pireu de capsuni ( cam 10 capsuni, depinde cat de intensa doriti aroma) si in cealalta parte se pune o banana pisata).
Asamblare:
Se pune pe o tava dreptunghiulara blatul roz. Se insiropeaza. Se pun capsunile ramase taiate felii. Se pune deasupra crema de capsuni si blatul alb. Se insiropeaza si blatul alb, se pune crema de capsuni si se imbraca totul in frisca alba ( cele 250 ml ramase pt ornat).
Al treilea blat se taie pe mijloc, se pune prima parte pe blatul imbracat in frisca, se insiropeaza, se aseaza cealalta banana taiata felii, se pune deasupra crema de banana, se pune cealalta jumatate a blatului, se insiropeaza, se pune din nou crema de banana si se imbraca totul in frisca alba.
Se decoreaza dupa prefernt, la fel si tortl pana la urma se poate face dupa preferint ca forma si chiar fructe.

Produse preferate de pe http://shabbychicshop.ro/:
carafa cu lighean, baie portelan


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat
Bucataras.RO

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola