Torturi

Tort Sacher

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
MariaMona postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
Tortul Sacher este foarte cunoscut si apreciat, ca sa nu mai spunem cat e de gustos. Tortul e de origine austriaca, are aroma intensa de ciocolata dar si una fina de dulceata de caise. Tortul Sacher de ciocolata poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.

ingrediente

Blat:
   200g ciocolata amaruie
   250g unt moale
   240g zahar
   1 pachetel zahar vanilat
   1 vf. de sare
   6 oua
   140g faina.
Altele:
   450g jeleu de afine/gem de caise
   150g marzipan
   2 linguri zahar pudra
   200g ciocolata amaruie
   150g ciocolata alba

mod de preparare

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe bain-marie. Se lasa sa se raceasca. Untul, 80g zahar, zaharul vanilat si sarea se bat spuma. Ouale se separa. Galbenusurile se adauga unul cate unul in masa de unt. Apoi se adauga ciocolata topita si racita. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar – 160g (nu chiar spuma tare). Mai intai se adauga o treime in masa de ciocolata, apoi se cerne faina peste restul de albusuri, se amesteca si se adauga masei de ciocolata. O forma de tort de 26cm se acopera cu hartie de copt. Se pune aluatul si se coace in cuptorul preincalzit circa 50-55 minute. Mare atentie la blat – este foarte fragil. Se lasa sa se raceasca in forma pe un gratar circa ½ ora.




Se dezlipeste blatul de tort de margine cu un cutit ascutit, apoi se scoate din forma si se lasa la racit. Se da jos hartia de copt si se taie in doua. Partea de sus a tortului se pune invers. In mijloc se unge cu jeleu sau cu dulceata de caise, se pune cealalta foaie si se unge tortul cu jeleu in jur.




Marzipanul se framanta cu zaharul pudra si se intinde intre 2 folii (circa 30 cm). Folia de deasupra se ia jos, cu ajutorul celeilalte folii marzipanul se pune pe tort. Se apasa putin marzipanul pe tort si se ia folia jos. Ciocolata se taie grosier si se topeste. Tortul se imbraca in ciocolata.




Facultativ: Ciocolata alba se topeste si se intinde foarte subtire pe o suprafata rece si se lasa sa se intareasca. Cand e tare se ia cu un cutit de metal astfel incat sa se formeze rulouri si se pune pe tort. Dupa dorinta se presara cu cacao.


Tortul Sacher se serveste felii la orice ocazie, fiind o prajitura delicioasa.

Incearca si Tort de biscuiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite