Tort Sacher

Tortul Sacher este foarte cunoscut si apreciat, ca sa nu mai spunem cat e de gustos. Tortul e de origine austriaca, are aroma intensa de ciocolata dar si una fina de dulceata de caise. Tortul Sacher de ciocolata poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Sacher

Ingrediente

  • Blat:
  • 200g ciocolata amaruie
  • 250g unt moale
  • 240g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 vf. de sare
  • 6 oua
  • 140g faina.
  • Altele:
  • 450g jeleu de afine/gem de caise
  • 150g marzipan
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200g ciocolata amaruie
  • 150g ciocolata alba

Mod de preparare

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe bain-marie. Se lasa sa se raceasca. Untul, 80g zahar, zaharul vanilat si sarea se bat spuma. Ouale se separa. Galbenusurile se adauga unul cate unul in masa de unt. Apoi se adauga ciocolata topita si racita. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar – 160g (nu chiar spuma tare). Mai intai se adauga o treime in masa de ciocolata, apoi se cerne faina peste restul de albusuri, se amesteca si se adauga masei de ciocolata. O forma de tort de 26cm se acopera cu hartie de copt. Se pune aluatul si se coace in cuptorul preincalzit circa 50-55 minute. Mare atentie la blat – este foarte fragil. Se lasa sa se raceasca in forma pe un gratar circa ½ ora.

Se dezlipeste blatul de tort de margine cu un cutit ascutit, apoi se scoate din forma si se lasa la racit. Se da jos hartia de copt si se taie in doua. Partea de sus a tortului se pune invers. In mijloc se unge cu jeleu sau cu dulceata de caise, se pune cealalta foaie si se unge tortul cu jeleu in jur.

Marzipanul se framanta cu zaharul pudra si se intinde intre 2 folii (circa 30 cm). Folia de deasupra se ia jos, cu ajutorul celeilalte folii marzipanul se pune pe tort. Se apasa putin marzipanul pe tort si se ia folia jos. Ciocolata se taie grosier si se topeste. Tortul se imbraca in ciocolata.

Facultativ: Ciocolata alba se topeste si se intinde foarte subtire pe o suprafata rece si se lasa sa se intareasca. Cand e tare se ia cu un cutit de metal astfel incat sa se formeze rulouri si se pune pe tort. Dupa dorinta se presara cu cacao.


Tortul Sacher se serveste felii la orice ocazie, fiind o prajitura delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Clafoutis cu piersici, afine si strugurei
Bucataras.RO

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Un desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid...

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola