Torturi

Reteta Tort Silvia

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se ada

ingrediente

   Blat: 5 oua
   200 g zahar
   200 ml ulei
   1/2 cana apa
   250 g faina
   1 plic praf de copt
   2 linguri cacao
   Mousse de lamaie: 1/2l frisca lichida
   5 galbenusuri
   3 albusuri
   300g zahar pudra
   1 ceasca si 1/2 de suc de lamaie filtrat (cesti de cafea)
   2linguri rase de coaja de lamaie
   12g gelatina
   cirese
   limoncello

mod de preparare

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.I ntr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.





Mousse de lamaie:


Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.


Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.





Am pus ciresele la turmentat in limoncello la care am adaugat si ceva amaro Averna.


Am scos de la congelator inima de mousse.


I-am presarat deasupra alune macinate si apoi l-am captusit cu ciresele turmentate.


Blatul de negresa l-am insiropat cu limoncello si decupat si am pus mousse-ul intre blaturi.


I-am pus capac si la frigider cu el niste ore bune.


Am preparat glazura de ciocolata si am adaugat gelatina in glazura ajunsa la temperatura optima.


Si apoi l-am decorat.
Reteta Tort Silvia a fost propusa de dora_m





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Prajiturele cu Mozzarella
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Silvia" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.