Torturi

Reteta Tort Simona

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu mascarpone si nuca de cocos (reteta video)"
 
>
Blat:
Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful

ingrediente

   Blatul: 100g unt
   100g zahar
   2oua
   250g faina
   1pachetel praf de copt
   coaja rasa de la o lamaie
   200m lapte
   50g fructe confiate
   60ml crema de lamaie
   Crema de ciocolata alba cu fistic: 100g ciocolata alba
   100ml frisca lichida
   3 linguri lapte
   fistic maruntit
   Rulouri: 50g unt
   40g zahar pudra
   50g albus
   50g faina
   esenta vanilie
   Mousse de ciocolata cu lapte: 150g ciocolata cu lapte
   3galbenusuri
   1 albus
   150g zahar
   200g frisca lichida
   esenta vanilie
   10g gelatina

mod de preparare

Blat:

Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu varful de sare si-am adaugat putin cate putin pana am incorporat-o toata.

Am adaugat laptele, fructele confiate si-am pus compozitia in tava mare a aragazului cu lingura. Am nivelat, iar deasupra am pus crema de lamaie, iarasi am nivelat si-am bagat la cuptor la 175°C pana la proba scobitorii.



Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit crema de ciocolata alba cu fistic:

Frisca lichida am amestecat-o cu laptele si am pus-o pe foc. Cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat ciocolata bucatele. Am adaugat fisticul si la sfarsit 5g gelatina si-am lasat deoparte.



Apoi am facut niste rulouri:

Am mixat untul cu zaharul. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat cate putin in compozitie. Am adaugat toata faina odata. Apoi esenta de vanilie.

Pe o hartie de copt am desenat mai multe discuri cu diametrul de 10cm. Am pus compozitia si-am format tot atatea discuri.

Si le-am lasat la 180°C pt 8 minute.

Scoase din cuptor, cat sunt inca calde le-am rasucit pe niste conuri de tabla si le-am lasat la racit.

Cand s-au racit le-am umplut cu crema de ciocolata alba si fistic.



Am facut un mousse de ciocolata cu lapte.

Gelatina am pus-o la inmuiat. Ouale le-am amestescat cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile cu cealalta jumatate.

Am amestecat cele doua compozitii si apoi am adaugat frisca batuta. Gelatina am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.

Iar la sfarsit ciocolata topita.



Toate acestea odata facuta am inceput la asamblarea tortului.

Am capitonat fundul si peretii formei de tort imbracata in folie transparenta cu blatul cu lamaie, apoi am pus rulouri umplute pe toata suprafata.

Deasupra am turnat mousse-ul de ciocolata. Am pus capac acelasi blat de tort si-am pus la frigider peste noapte.

A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat.


Reteta Tort Simona a fost propusa de dora_m



Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tiramisu reţetă cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Simona" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.