Torturi

Reteta Tort special de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Tortul special de ciocolata se serveste umplut cu doua creme. Pentru blat va trebuie 225 g ciocolata amaruie.

ingrediente

Blatul:
   225 g ciocolata amaruie
   patru oua
   doua linguri de zahar
   100 g unt
   100 g faina si
   o lingurita de praf de copt
Crema inchisa la culoare:
   350 g ciocolata
   50 g unt
   300 g frisca
   2 linguri de coniac
Crema alba:
   350 g ciocolata alba
   50 g unt
   300 g frisca
   100 g ciocolata amaruie si
   pudra de cacao pentru presarat

mod de preparare

Pentru tortul special de ciocolata se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt, albusurile spuma si la urma ciocolata topita. Se amesteca bine si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii.
Pentru crema inchisa la culoare se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se pune untul, coniacul si frisca batuta, se amesteca bine, dupa care se aseaza in primele doua foi care se pun inapoi in forma in care s-au copt.
Crema alba se prepara ca si crema neagra, dupa care se aseaza in celelalte foi. Dati la frigider, timp de 4-5 ore. Pentru carliontii de ciocolata, se folosesc 100 g ciocolata amaruie si pudra de cacao pentru presarat.


Tortul special de ciocolata se serveste umplut cu doua creme.

Incearca si Blat simplu pentru tort
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.