Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor cu rozmarin - Reteta video

Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete de berbecut servite alaturi de niste cartofi la cuptor foarte, foarte aromati!

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de avocado coapte
  • 1 lime
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei iute (mai mult sau mai putin, in functie preferinta)
  • 1 varf de cutit de Chimion
  • putin ulei de masline extravirgin
  • 1 rosie potrivita (sau 2 mai mici)
  • 6co tlete de berbecut
  • Pentru marinada:
  • 5 frunze proaspete de menta
  • 100 ml ulei de Masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml fresh de portocale
  • 100 ml vin rosu demisec
  • 1/2 lingura de miere
  • Pentru pregatirea cotletelor:
  • 15 ml ulei de masline
  • 10 g de unt
  • 1 crenguta de Rozmarin
  • 40 ml de vin rosu
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru garnitura:
  • 4 cartofi taiati
  • 5 catei de Usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 4 fire de Rozmarin
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia dulce

Mod de preparare

E bine sa-ti usurezi munca. Asa ca-ti sugerez sa-ncepi cu cartofii inainte, pentru ca acestia se fac mai greu decat cotletele.

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.

Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.

Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia adauga apa si vinul alb.

Incinge bine cuptorul la 180 de grade si introdu tava inauntru.

Cand sunt aproape gata, muta-i pe raftul de sus al cuptorului si actioneaza functia grill, sau pur si simplu cresteti temperatura pentru a-i gratina frumos, pentru a-i rumeni.

Zdrobeste bine frunzele de menta impreuna cu usturoiul si adauga deasupra uleiul de masline.

Unge bine cotletele de berbecut si adauga apoi 100 ml de vin rosu, fresh-ul de portocale si mierea.

Acopera-le cu o folie de plastic si lasa-le la marinat in frigider cat se fac cartofii. Pentru un rezultat si mai bun iti sugerez sa le lasi cu o seara inainte la marinat.

Adauga 15 ml de ulei de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta.

Soteaza cca 2-3 minute pe fiecare parte cotletele de berbecut adaugand sare si piper.

Stinge-le cu restul de vin rosu ramas.

Lasa-le cca 5 min la odihnit pentru a se aseza sucurile din interior.

Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Vă invit la o felie de cheesecake pe care l-am pregătit împreună cu mezina familiei. Educatoarea Emiliei ne-a...

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise