Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa ,aromata si usor de preparat.
Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il saram si piperam si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel putin o jumatate de ora la frigider, apoi il punem la scurs si il uscam cu un prosop de bucatarie.
Sosul de rosii: Punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul tocat. Cand se inmoaie, punem rosiile decojite si taiate cubulete. Le calim impreuna 2-3 minute si adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Punem frunza de dafin, busuiocul, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care il vom transfera intr-o tava.
Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu.
Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar se pensuleaza din cand in cand cu sosul din tava. Il lasam la cuptor cca o ora si un sfert, pana se rumeneste frumos. Cu cinci minute inainte de a fi gata, adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt .
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii