Mancaruri cu carne

Reteta Caltabosi

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
Margareta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul.
Orezul se fierbe sepa

ingrediente

   1 kg. orez
   1/2 kg ficat de porc
   1/2 de plaman
   1
   5 kg de carne de la cap
   1 inima
   300 gr. de slanina de langa cap
   intestine mai groase de la porc
   1 ceapa
   sare
   piper
   cimbru
   maioran

mod de preparare

Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul.
Orezul se fierbe separat.
150gr. slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit.
Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si orezul. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maioran si se framanta bine, avand grija sa nu se sfarme prea tare orezul.

Intestinele se curata bine de tot, se spala in multe ape reci, si se umplu cu amestecul rezultat. Se leaga apoi la capete, se pun intr-un tifon toti caltabosii si se pun la fiert. Sa dea vre-o doua clocote. Apoi se scot, se lasa la racit si se servesc reci sau prajitzi.
Incearca si Creier in sos alb si verdeata
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite