Se taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se ia o bucata de carne gras
Se taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se ia o bucata de carne grasa de la gat si se pune la fiert. Cand este gata, se pune si ficatul, care nu trebuie sa fiaba mai mult de 2-3 clocote. Dupa ce s-a racit, se da totul de doua ori prin masina. Se freaca apoi carnea cu dosul lingurii, adaugandu-se cate putin din zeama in care a fiert ficatul. Se adauga sare si putin coriandru, numai atat cat sa parfumeze putin carnea. Se pune un mat gros la masina, se umple carnatul, se leaga bine la capete, cu sfoara, si se pune la fiert astfel: dupa ce se pune carnatul in apa clocotita, se trage vasul pe maginea aragazului, astfel ca apa sa aiba temperatura de fierbere, fara sa clocoteasca, pentru ca altfel carnatul s-ar sparge. Daca are tendinta sa se umfle, se inteapa cu un ac. Dupa 10 - 15 minute se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca in apa. Apoi se atarna in camara, la loc aerisit si rece.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afine
Comentarii