Chiftelutele marinate la slow-cookerul Crockpot, gatite incet, la temperatura scazuta, pastreaza gustul desavarsit al carnii fragede si al sosului aromat cu ierburi proaspete!
Avantajul gatirii la slow-cookerul Crockpot este ca nu trebuie sa prajesti inainte chiftelutele, toate merg gatite in acelasi timp. Asa ca pregateste mai intai amestecul de carne. Marunteste intr-un mini-tocator morcovul, ceapa si usturoiul sau da-le pe razatoarea cu ochiuri mici. Pune legumele peste carne, adauga verdeata tocata, oul, pesmetul si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca bine compozitia si formeaza chiftelutele.
Pregateste apoi sosul: taie ceapa solzisori, marunteste usturoiul si pune-le peste cuburile de rosii in bulion. Adauga apa, otetul balsamic, uleiul, zaharul si amesteca usor. Pune jumatate din sos in vasul de ceramica, asaza apoi chiftelutele si rastoarna restul de sos. Presara frunzele de oregano, crengutele de cimbru si rozmarin si foile de dafin. Poti folosi si ierburi uscate, insa iti recomand sa le folosesti pe cele proaspete pentru ca isi pastraza mai mult aroma!
Seteaza Crokpotul pe modul de gatire High pentru 4 ore si jumatate. La final, condimenteaza sosul cu sare si piper dupa gust si adauga amidonul dizolvat in putina apa rece. Astfel, sosul va avea o textura fina si cremoasa. Presara patrunjel verde tocat marunt si serveste chiftelutele cu o felie de paine proaspata. Bineinteles ca poti pregati chiftelutele marinate si la cuptor, insa acestea sunt delicioase!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsPe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...
Desert tort Primavara -MinodoraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii