Mancaruri cu carne

Reteta Cighir a la Ciobeni

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
alice_ciobanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cighir a la Ciobeni este o variatie a traditionalului cighir moldovenesc. Reteta Cighir a la Ciobeni este de fapt o reteta de drob moldovenesc.

ingrediente

   maruntaie de la o rata
   inima
   ranza
   ficat
   maruntaie de gaina sau cocos
   dupa caz
   inima
   ranza
   ficat
   maruntaie de iepure - inima
   plaman
   ficat
   maruntaie de porc - inima
   ficat (cam 500gr)
   plaman
   rinichi
   ceapa - 2 buc
   oua - 4 buc fierte tare si 4 buc crude
   o bucata de franzela - cam 200gr
   lapte sau smantana - 100 ml
   patrunjel proaspat tocat
   ulei
   sare
   codimente : enibahar
   tarhon
   marar uscat
   delikat

mod de preparare

Cighir a la Ciobeni este o variatie a traditionalului cighir moldovenesc. Reteta Cighir a la Ciobeni este de fapt o reteta de drob moldovenesc.




Ca pentru orice reteta de drob se folosesc marntaie. In acest caz se folosesc maruntaiele de la rata, iepure, pui si porc. Acestea se spala bine si se taie bucatele. Rinichiul se va fierbe foarte bine (in apa cu un pic de otet), iar atunci cand il spalati trebuie sa fiti foarte atenti sa il crestati in lung.




Cat timp fierb maruntaiele se toaca ceapa si se caleste in uleiul incins, apoi se pune la inmuiat painea.
Dupa ce maruntaiele s-au fiert, se lasa la racit si se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca apoi cu ceapa rumenita si cu cele 4 oua. Se adauga apoi painea, patrunjelul si restul mirodeniilor

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Umpleti tava pe jumatate dupa care puneti peste pouale fierte on sir. Acoperiti apoi cu celalta jumatate din compozitie.





Tava cu Cighir a la Ciobeni, acoperita cu o folie de aluminiu se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Dupa acest interval indepartati folia si mai dati la cuptor inca 40 de minute.


Se serveste cald sau rece, cu salata.
Alte retete recomandate:

Incearca si Fricassee de pui cu mazare si praz (ciulama)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cighir a la Ciobeni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.