Mancaruri cu carne

Reteta Ciulama de miel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ushordegatit postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru ciulama pregatesti:

Tai carnea de miel in bucatele potrivite si le pui la fiert cu
II apa rece si un praf de sare.
O acoperi

ingrediente

Sosul:
   1 kg carne miel
   1 l apa
   1 morcov
   1 ceapa
   1 radacina patrunjel
   1 lingura unt
   1 lingura faina
   sare
   tarhon sau marar
   Pentru galuste
   10 felii de franzela
   1/4 I lapte rece
   3 linguri ulei • 3 oua
   1/2 lingurita sare
   4 linguri faina

mod de preparare

Pentru ciulama pregatesti:





Tai carnea de miel in bucatele potrivite si le pui la fiert cu


II apa rece si un praf de sare.


O acoperi cu apa.


Cand da in clocot, iei spuma.


Apoi adaugi morcovul, ceapa si patrunjelul.


Lasi sa fiarba incet si acoperi cratita doar pe 3/4 din


suprafata.


Separat, intr-o cratita, prajesti fara sa se rumeneasca, 1 lingura faina cu 1 lingura cu unt.


Stingi cu zeama in care a fiert carnea.


Lasi sa dea cateva clocote.


Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara cocoloase.


Torni sosul peste carne, dupa ce ai scos mai intai zarzavatul.


Se tin pe foc.





Pregatesti galustile asa:


Tai feliile de franzela cubulete si peste ele torni laptele.


Adaugi uleiul, ouale, praful de sare si faina cat sa obtii un


aluat compact si potrivit de tare.


lei cu lingura din aceasta compozitie si pui intr-o cratita cu apa fierbinte.


Lasi galustile sa dea un clocot, dupa care le scoti cu


spumiera, le pui in castron si torni peste ele ciulamaua


fierbinte.
Alte retete de Paste





Friptura de miel coroana


Drob de miel special


Friptura miel si cartofi
Incearca si Friptura asortata pentru masa de Craciun
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de miel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.