Coquelet cu piure de mazare

• ungeti coquelet-ul cu ulei si asezonati-l cu sare, turmeric si amestec de piper si portocala •

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Coquelet cu piure de mazare

Ingrediente

  • coquelet - 1 buc de 250 g
  • turmeric (curcuma) 1/2 lingurita
  • mazare congelata 150 g
  • unt - 40 g
  • usturoi - 1 catel
  • vin alb demisec 2 linguri
  • piper cu portocala dupa gust
  • ulei de floareasoarelui - 1 lingura
  • lapte cald 3 linguri
  • pesto alla Genovese 1 lingurita
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare


• ungeti coquelet-ul cu ulei si asezonati-l cu sare, turmeric si amestec de piper si portocala
• vidati coquelet-ul folosind aparatul de vidare FoodSaver, nu inainte de a adauga 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, vinul si usturoiul si nu in ultimul rand servetelul, pentru a putea absorbi sucurile in exces
• introduceti coquelet-ul in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 60⁰C pentru 150 de minute (2 ore si jumatate) 
• vidati si mazarea impreuna cu 25 g de unt si introduceti-o la aparatul de gatit SousVide Supreme la 60 de minute dupa ce ati introdus coqueletul
• dupa ce ati scos coquelet-ul din aparatul de gatit SousVide Supreme, lasati-l la odihnit cca. 15 minute inainte de a-l consuma, pentru a permite sucurilor sa se „aseze"
• scoateti mazarea din punga si puneti-o in blender, impreuna cu laptele cald
• pasati-o in blender bine, impreuna cu laptele, iar apoi treceti-o de 2 ori printr-o sita cu ajutorul unei linguri (acest procedeu o va face extrafina, separand miezul de teaca)
• la sfarsit adaugati sarea, piperul, untul si pesto-ul si amestecati bine
• se serveste well-done.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Foi de napolitana cu nuca si caramel
Bucataras.RO

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Inca un desert care se afla in topul preferintelor mele. Doar ca nu e indicat sa il fac prea des pentru ca, contine foarte...

Foi de napolitana cu nuca si caramel
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola