Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider
Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si de rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada.
Cotletele se cresteaza, cu un cutit bine ascutit, de 2-3 ori la marginile cu grasime, pentru ca la prajit sa nu se curbeze.
Cotletele se pun intr-o forma plata sau intr-un castron si se acopera cu marinada.
Se lasa sa stea, acoperite, cel putin 3 ore la loc racoros.
Se scot cotletele din marinada si, fara a mai folosi alta grasime, se prajesc in tigaie cca. 3-5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maroniu-aurie. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.
Se scurge surplusul de grasime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Fondul ramas in tigaie se dizolva cu otet balsamico, amestecand continuu cu telul. Apoi se adauga mierea si vinul rosu. Se da sosul in clocot, apoi se fierbe la foc moderat cca. 5 minute. Se adauga apoi supa clara de legume si se mai fierbe la foc moderat inca 10 minute. Se adauga apoi smantana, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper. Se stinge focul, apoi se introduc cotletele in sos.
Se lasa cotletele cateva minute in sos, pentru a se impregna in sosul de miere si balsamico.
Sugestie
Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider.
Cotletele de miel in sos de miere si balsamico se servesc calde alaturi de garnitura preferata.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsUite că am reuşit să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică caisele în zona...
Gem de caiseIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii