Mancaruri cu carne

Ficat la cuptor cu otet si smintina

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:5m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 li

ingrediente

   750 gr. ficat
   slanina
   otet
   1 buc. ceapa
   1 fir de cimbru
   patrunjel
   foaie de dafin
   unsoare
   zeama de carne
   sare
   o lingura smintina

mod de preparare

Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 linguri otet, ceapa taiata felii, cimbru, patrunjel si frunza de dafin. Se unge ficatul de 2-3 ori, la inceput cu unsoare, apoi cu zeama de carne. Se acopera cu o hirtie unsa, tinindu-se apoi cca 45 minute la cuptor. Se incearca daca e gata cu un ac lung. Zeama care iese trebuie sa fie rosie, dar nu singe. Cind e gata, se scoate din cuptor. In sosul din cratita se adauga 2 linguri de zeama de carne si una de otet, amestecind cu lingura sa se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sita. Se adauga o lingura de smintina si se potriveste de sare. Se incalzeste pe foc, la aragaz.
Ficatul se taie felii, se asaza pe farfurie impreuna cu garnitura de cartofi prajiti. Sosul se serveste separat
Incearca si Tocana de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat la cuptor cu otet si smintina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite