Friptura de caprioare se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida.
Pentru friptura de caprioara, se face un bait din 1 litru de apa, 2 linguri de zahar, o lingurita de sare, 10 boabe de coriandru, o ceapa, un varf de cutit de nucsoara, 2 foi de dafin si 50 ml de otet, in care se pun 1,6 kg carne de caprioara bine spalata si se tine cateva ore, apoi se ia, se taie felii care se bat cu ciocanul ca la snitel, apoi se dau prin 3 linguri de faina de grau si se prajesc in 100 ml ulei incins.
Dupa aceea, se caleste zarzavatul – un morcov, o telina, un ardei rosu si unul verde si o ceapa. Dupa ce s-a calit, se pune carnea prajita si se stinge cu bulion si zeama de la bait. Se fierbe bine, apoi se scoate carnea pe o farfurie si, peste zarzavat, se pune un pahar de vin alb, apoi adaugam cateva masline desarate sa dea un clocot.
Friptura de caprioara se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida, prajita tot in unt, presarata cu patrunjel tocat pe deasupra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseC'est très bon ! :D
Pancakes cu mascarpone si fructe de padurePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii