Ghiveci cu carne de vita

Pentru ghiveci cu carne de vita legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Morcovii, telina radacina, pastarnacul, dovleceii si vinetele se taie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conserva - 500 g/300 g
  • cartofi - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • fasole proaspata - 300 g
  • morcovi - 200 g
  • dovlecei proaspeti - 200 g
  • varza alba - 300 g
  • vinete - 200 g
  • rosii proaspete - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • pastarnac radacina - 150 g
  • patrunjel radacina - 150 g
  • carne de vita - 500 g
  • ulei - 200 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ardei gras - 250 g
  • vin alb - 100 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • usturoi si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ghiveci cu carne de vita legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Morcovii, telina radacina, pastarnacul, dovleceii si vinetele se taie cubulete iar varza si ardeiul gras careuri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea se curata, se spala si se taie felii subtiri. Mazarea verde si fasolea verde proaspete se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid si se spala sub jet de apa rece. Carnea se inabusa impreuna cu ceapa in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, cuburile MAGGI, cca 700 ml apa fiarta (treptat) si se continua fierberea. Separat, in 150 ml ulei si 150 ml apa se inabusa legumele in ordinea fierberii (morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, varza, ardei gras, vinete, cartofi, fasole verde, mazare, dovlecei) adaugand treptat apa necesara. Cand legumele sunt fierte se adauga sare si usturoi. Legumele inabusite se pun peste carnea fiarta. Deasupra, se adauga rosiile taiate sferturi, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, se acopera cu apa si se introduc la cuptor. Cand este aproape fiarta, se adauga vin.

Ghiveciul cu carne de vita se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Alba ca Zapada
Bucataras.RO

Alba ca Zapada

In fiecare an, in copilarie, mama le facea pentru Mos Craciun!

Alba ca Zapada
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola