Mancaruri cu carne

Gisca la cuptor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 4h 
JULIETA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se pune la cupt

ingrediente

   Pentru 4-6 portii: 1 gisca(cca.4 kg)
   sare
   piper
   2 cepe
   2 linguri ulei
   3 mango
   2 linguri stafide
   1 lingurita boabe de piper verde
   1 lingura zahar
   125 ml vin alb
   piper de Cayenne
   3-4 linguri amidon
   125 ml vin rosu dulce

mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se pune la cuptor. Se fixeaza sub tava, pe un gratar, un alt vas cu grasime si 200 ml apa. Se lasa la cuptor 3 1/2-4 ore. Din cind in cind, se unge carnea cu amestecul de apa si grasime. La nevoie, se completeaza apa.
Se curata ceapa si se taie solzisori. Se incalzeste uleiul si se caleste ceapa 4 min. Se curata fructele de mango, se indeparteaza simburii si se taie bucati. Se adauga feliile de mango peste ceapa, impreuna cu stafidele, zaharul si piperul verde. Se incalzeste si se stinge cu vinul alb. Se lasasa fiarba 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si piper de Cayenne.
Se scoate gisca din cuptor. Se amesteca amidonul cu vinul rosu dulce si se adauga peste sos. Se lasa sa dea in clocot si se condimenteaza dupa gust.

Gisca se poate servi cu sosul mango si cu legume asortate
Incearca si Rosii umplute pe gratar
Daca ti-a placut reteta noastra "Gisca la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite