Gyros de curcan

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum•

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie
Gyros de curcan

Ingrediente

  • Pentru lipie:
  • drojdie uscata - 1 plic
  • apa calduta - 250 ml
  • faina - 400 g
  • ulei de masline - 50 ml
  • sare - 1 lingurita
  • Pentru umplutura:
  • pulpa afumata de curcan - 2 buc
  • morcovi - 3 buc
  • telina - ½ buc
  • pastarnac - 2 buc
  • foi de dafin - 4 buc
  • ceapa - 2 buc
  • ceapa rosie - 2 buc
  • salata / mix de salata - 1 buc / ½ punga
  • varza rosie rasa - cca 100 g
  • tsatsiki / crema de branza picanta - 4 linguri
  • rosii - 2 buc
  • castravete murat - 2 buc
  • cartofi prajiti - 150 g
  • miere - 1 lingurita
  • oregano uscat - 1 lingurita
  • boia dulce - 2 lingurite
  • fulgi de chilly - dupa gust
  • sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatat peretii interiori ai vasului
• porniti aparatul si adaugati peste 140 g de faina pentru inceput
• amestecati-le cateva min si lasati-le cca 30 min acoperite cu un prosop, la cald
• adaugam apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina si framantati cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum timp de 5 min
• acoperiti cu o carpa sau folie de plastic si lasati la loc calduros, la crescut, pentru 2 ore
• dupa ce-a crescut, o pudrati bine cu faina, o intindeti si o portionti in bile – puneti folie de plastic pe fiecare in parte si lasati inca 10 min
• modelati si pregatiti pitele in tigaie la foc potrivit, cateva minute pe fiecare parte
• puneti apoi un prosop umed peste ele pentru a ramane moi
• pulpele de curcan le puneti la fiert intr-o oala incapatoare, cu apa, morcovi, ceapa galbena, telina si pastarnac, spalate si curatate in prealabil (intregi) si nu in ultimul rand foile de dafin
• in momentul in care carnea este gata sa cada de pe os, o mutati intr-o tava de cuptor
• ungeti pulpele de curcan cu miere
• amestecati fulgii de chilli, boia dulce, sare, piper si oregano si asezonati bine pulpele de curcan
• incingem cuptorul la 200 grade si introduceti curcanul (cel mai bine ar fi sa activati functia grill) pentru 5-10 min pana se gratineaza
• taiati ceapa rosie rondele si castravetii batoane
• prajiti cartofii si puneti cateva servetele deasupra pentru a absorbi uleiul in exces
• taiati pitele pe jumatate, pe lungime
• ungeti-le cu tsatsiki sau crema de branza pikanta
• taiati curcanul cubulete si adaugati-l inauntru
• peste acesta puneti cartofi prajiti, salata, varza, rosiile taiate in prealabil rondele, si castravete murat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Pulpe de pui cu iaurt si pesmet
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

Și eu sunt foarte mândră că fac parte din această frumoasă comunitate și postez cu drag rețete pregătite de...

Pulpe de pui cu iaurt si pesmet
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!