Mancaruri cu carne

Gyros de curcan

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum

ingrediente

4 portii

Pentru lipie:
   drojdie uscata - 1 plic
   apa calduta - 250 ml
   faina - 400 g
   ulei de masline - 50 ml
   sare - 1 lingurita
Pentru umplutura:
   pulpa afumata de curcan - 2 buc
   morcovi - 3 buc
   telina - ½ buc
   pastarnac - 2 buc
   foi de dafin - 4 buc
   ceapa - 2 buc
   ceapa rosie - 2 buc
   salata / mix de salata - 1 buc / ½ punga
   varza rosie rasa - cca 100 g
   tsatsiki / crema de branza picanta - 4 linguri
   rosii - 2 buc
   castravete murat - 2 buc
   cartofi prajiti - 150 g
   miere - 1 lingurita
   oregano uscat - 1 lingurita
   boia dulce - 2 lingurite
   fulgi de chilly - dupa gust
   sare si piper - dupa gust

mod de preparare

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatat peretii interiori ai vasului
• porniti aparatul si adaugati peste 140 g de faina pentru inceput
• amestecati-le cateva min si lasati-le cca 30 min acoperite cu un prosop, la cald
• adaugam apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina si framantati cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum timp de 5 min
• acoperiti cu o carpa sau folie de plastic si lasati la loc calduros, la crescut, pentru 2 ore
• dupa ce-a crescut, o pudrati bine cu faina, o intindeti si o portionti in bile – puneti folie de plastic pe fiecare in parte si lasati inca 10 min
• modelati si pregatiti pitele in tigaie la foc potrivit, cateva minute pe fiecare parte
• puneti apoi un prosop umed peste ele pentru a ramane moi
• pulpele de curcan le puneti la fiert intr-o oala incapatoare, cu apa, morcovi, ceapa galbena, telina si pastarnac, spalate si curatate in prealabil (intregi) si nu in ultimul rand foile de dafin
• in momentul in care carnea este gata sa cada de pe os, o mutati intr-o tava de cuptor
• ungeti pulpele de curcan cu miere
• amestecati fulgii de chilli, boia dulce, sare, piper si oregano si asezonati bine pulpele de curcan
• incingem cuptorul la 200 grade si introduceti curcanul (cel mai bine ar fi sa activati functia grill) pentru 5-10 min pana se gratineaza
• taiati ceapa rosie rondele si castravetii batoane
• prajiti cartofii si puneti cateva servetele deasupra pentru a absorbi uleiul in exces
• taiati pitele pe jumatate, pe lungime
• ungeti-le cu tsatsiki sau crema de branza pikanta
• taiati curcanul cubulete si adaugati-l inauntru
• peste acesta puneti cartofi prajiti, salata, varza, rosiile taiate in prealabil rondele, si castravete murat.

Pofta buna!
Incearca si Aripioare de pui in miere
Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros de curcan" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite