Mancaruri cu carne

Reteta Gyros de curcan

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum

ingrediente

4 portii

Pentru lipie:
   drojdie uscata - 1 plic
   apa calduta - 250 ml
   faina - 400 g
   ulei de masline - 50 ml
   sare - 1 lingurita
Pentru umplutura:
   pulpa afumata de curcan - 2 buc
   morcovi - 3 buc
   telina - ½ buc
   pastarnac - 2 buc
   foi de dafin - 4 buc
   ceapa - 2 buc
   ceapa rosie - 2 buc
   salata / mix de salata - 1 buc / ½ punga
   varza rosie rasa - cca 100 g
   tsatsiki / crema de branza picanta - 4 linguri
   rosii - 2 buc
   castravete murat - 2 buc
   cartofi prajiti - 150 g
   miere - 1 lingurita
   oregano uscat - 1 lingurita
   boia dulce - 2 lingurite
   fulgi de chilly - dupa gust
   sare si piper - dupa gust

mod de preparare

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatat peretii interiori ai vasului
• porniti aparatul si adaugati peste 140 g de faina pentru inceput
• amestecati-le cateva min si lasati-le cca 30 min acoperite cu un prosop, la cald
• adaugam apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina si framantati cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum timp de 5 min
• acoperiti cu o carpa sau folie de plastic si lasati la loc calduros, la crescut, pentru 2 ore
• dupa ce-a crescut, o pudrati bine cu faina, o intindeti si o portionti in bile – puneti folie de plastic pe fiecare in parte si lasati inca 10 min
• modelati si pregatiti pitele in tigaie la foc potrivit, cateva minute pe fiecare parte
• puneti apoi un prosop umed peste ele pentru a ramane moi
• pulpele de curcan le puneti la fiert intr-o oala incapatoare, cu apa, morcovi, ceapa galbena, telina si pastarnac, spalate si curatate in prealabil (intregi) si nu in ultimul rand foile de dafin
• in momentul in care carnea este gata sa cada de pe os, o mutati intr-o tava de cuptor
• ungeti pulpele de curcan cu miere
• amestecati fulgii de chilli, boia dulce, sare, piper si oregano si asezonati bine pulpele de curcan
• incingem cuptorul la 200 grade si introduceti curcanul (cel mai bine ar fi sa activati functia grill) pentru 5-10 min pana se gratineaza
• taiati ceapa rosie rondele si castravetii batoane
• prajiti cartofii si puneti cateva servetele deasupra pentru a absorbi uleiul in exces
• taiati pitele pe jumatate, pe lungime
• ungeti-le cu tsatsiki sau crema de branza pikanta
• taiati curcanul cubulete si adaugati-l inauntru
• peste acesta puneti cartofi prajiti, salata, varza, rosiile taiate in prealabil rondele, si castravete murat.

Pofta buna!
Incearca si Piept de pui in crusta
Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros de curcan" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.