Lebarul este traditional pentru masa de Craciun, se face dupa taierea porcului, din maruntaie si condimente si este foarte gustos.
Mod de preparare:
Se fierb organele in apa cu sare, dupa aceea se dau prin masina de tocat, dar doar dupa ce s-au racit. Separat, se fiebe capul de porc (un sfert din el) pana ce carnea se desface de pe os (se pun sare in apa in care fiebe). Carnea de la porc se da prin masina de tocat. Carnea aceasta se amesteca cu restul, la care se adauga cimbru, usturoi pisat, sare si boia. Se framanta un pic.
Se pune matul la palnia de la masina de tocat si se umple. Carnea se pune in masina de tocat (fara cutitele masinii) dupa se umple usor-usor intestinul de porc.
Matul se leaga la cele doua capete, se face pur si simplu nod (nu am folosit ata). Cand ati terminat de umplut intestinul sibtire al porcului, acesta se pune intr-un vas cu apa cat sa-l acopere si se lasa la fiert un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se presara boia si se da la rece.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Lebarul se serveste rece si merge de minune cu un paharel de tuica.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn desert delicios pentru copii si nu numai!
Orez cu lapte si sos de capsuniPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii