Mancarea de masline cu praz si carne de vita este o reteta minunata, aromata si usor de preparat. Prazul aduce prospetime carnii care se topeste in gura.
Se taie carnea de vitel in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare si se fierbe pana cand carnea este bine fiarta. In alta cratita se pun la fiert maslinele si prazul (taiat bucatele cam de 5 cm lungime).
Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la calit cu putina apa, sare si cu cateva linguri de ulei de masline. Se amesteca bulionul cu faina si se face o pasta omogena care se dilueaza apoi cu putina zeama de la carnea de vita fiarta.
Dupa ce s-a facut carnea, se adauga peste ceapa imreuna cu apa in care a fiert carnea, turnandu-se apoi si amestecul de faina cu bulion. Dupa aceea se adauga maslinele si prazul impreuna cu apa in care au fiert acestea. Se lasa sa scada la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa. Apoi se toarna paharul de vin rosu si feliile de lamaie. Se mai tine pe foc mic un minut si apoi se stinge focul.
Mancarea de masline cu praz si carne de vita se serveste alaturi de legume "crocante", trase in tigaie.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciNu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...
Desert cornuri cu nutella si nuciIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii