Zbarciogii sunt primii bureti ce apar in paduri, si pot fi culesi in luna aprilie. merg perfect in tocanite, servite langa medalioane de vita.
Puneti ciupercile uscate intr-un mic castron si turnati peste ele apa clocotita pana cand le acoperiti. Separat, tocati marunt jumatate din cimbru si amestecati-l cu putin ulei de masline. Frecati medalioanele de vita cu amestecul de cimbru si ulei si lasati-le 10 minute la marinat. Incingeti o tigaie mare de teflon, asezonati fripturile pe ambele parti cu sare si piper negru si frigeti-le aproximativ 2 minute pe fiecare parte. In acest interval, se vor rumeni usor si vor fi patrunse mediu, asa cum imi plac mie. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin - dupa gust. Scoateti carnea din tigaie si asezati-o pe un platou. Va avea nevoie de 4-5 minute ca sa se raceasca, timp in care puteti pregati sosul. Micsorati focul, mai adaugati in tigaie putin ulei de masline si apoi puneti in ea hasmele, usturoiul si restul de cimbru. Dupa 1 minut, scurgeti de apa zbarciogii si aruncati-i in tigaie. Mie imi place sa las trei sferturi dintre ciuperci intregi, iar pe celelalte sa le toc marunt. Turnati vinul Marsala. Acesta poate face flama in tigaie (cam 20 de secunde), ceea ce e bine, asa ca nu va speriati. Va mirosi fantastic. Adaugati creme fraiche si toata zeama lasata de carne. Asezonati dupa gust. Sosul trebuie sa se lipeasca putin de lingura, dar diluati-l cu apa daca e prea gros.
Pentru fiecare persoana, portionati cate 2 medalioane, turnati deasupra sosul pregatit si serviti impreuna cu o garnitura gustoasa si satioasa, cum este piureul de cartofi sau cel de telina. E la fel de bun si cu legume inabusite sau risotto
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...
Placinta frageda cu branza si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii