Mancaruri cu carne

Reteta Ostropel de rata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau alta grasime. Se adauga un p

ingrediente

   1/2 rata
   2-3 cepe
   o lingura grasime (de pasare)
   4-5 catei de usturoi
   o lingura bulion de rosii
   8-10 boabe de piper
   sare
   2 foi de dafin
   2-3 linguri de vin

mod de preparare

Se iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau alta grasime. Se adauga un praf de faina, se stinge cu putina cu apa si se lasa acoperit, sa se fragezeasca bine carnea. Din cand in cand se adauga cate o lingura doua de apa. Cand carnea este moale se adauga cateva linguri de zeama de rosii sau o lingura de pasta de rosii dizolvata in apa, cativa catei de usturoi, doua foi de dafin, cateva boabe de piepr. Cand este aproape gata, se adauga 2-3 linguri de vin (sau otet de vin). Se da putin la cuptor, sa scada cat trebuie.

Ostropelul se poate prepara si din carne e gaina, pui sau gasca.
Incearca si Cordon bleu cu sos de cimbru
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de rata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite