Mancaruri cu carne

Reteta Pulpa de curcan afumat cu garnitura de grau dur si legume

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 14h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc"
 
>
• adaugati pulpa de curcan afumat in punga si vidati-o cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver impreuna cu crengutele

ingrediente

1 portii

   pulpa de curcan afumat - 1 buc
   rozmarin - 2 crengute
   usturoi - 3 catei
   sare grunjoasa - 1/2 lingurita
   piper amestec - 1/2 lingurita
   miere - 1 lingurita
   sos de soia - 4 linguri
   unt - 40 g
   grau dur prefiert - 100 g
   apa sau stock de legume - 700-800 ml
   ardei gras tricolor - 1 buc fiecare
   ceapa salota - 2 buc
   ulei de masline - 2 linguri
   ghimbir ras - 1 varf de cutit
   vin alb demisec - 20 ml
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

• adaugati pulpa de curcan afumat in punga si vidati-o cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver impreuna cu crengutele de rozmarin, untul si cateii de usturoi taiati in prealabil pe jumatate, pe lungime
• asezonati cu sarea grunjoasa si piperul
• setati aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox pe temperatura de 65 de grade
• in momentul in care acesta a atins temperatura dorita, setati timpul de 14 ore 
• odata gatita pulpa de curcan, faceti un amestec din miere si sos de soia si ungeti bine pulpa de curcan
• puneti-o intr-o tava cu hartie de copt si introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 210 grade, pentru cateva minute, pentru a se rumeni
• spalati graul dur, scurgeti-l si caliti-l intr-o tigaie, in ulei de masline 
• adaugati salotele taiate cuburi si cand acestea au devenit translucide, adaugati stock-ul de legume, putin cate putin (nu tot odata)
• taiati ardeii grasi cuburi si adaugati-i si pe acestia dupa 5 minute (graul dur prefiert dureaza cca 10 minute sa se gateasca perfect)
• adaugati la sfarsit ghimbirul ras, asezonati cu sare si piper si stingeti cu vinul alb
• lasati sa scada si serviti cu pulpa de curcan afumata.
Pofta buna!
Incearca si Friptura de vita marinata cu vin
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan afumat cu garnitura de grau dur si legume" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.