Este ideal ca pulpa sa fie umpluta 1-2 zile in avans si tinuta la frigider. Se amesteca (eventual in procesor) maslinele, usturoiul, rosmarinul, ulei
Este ideal ca pulpa sa fie umpluta 1-2 zile in avans si tinuta la frigider.
Se amesteca (eventual in procesor) maslinele, usturoiul, rosmarinul, uleiul si coaja de lamaie pana devin pasta.
Se intinde pulpa de miel si se "desface" sa aibe o grosime cit mai egala, se da cu sare si piper. Se intinde amestecul de masline, se ruleaza si se leaga cu sfoara de bucatarie din 2 in 3 cm. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider cel putin 6 ore. Se aduce la temperatura camerei inainte sa intre la cuptor.
Cuptorul se preincalzeste la 230 C/450 F. Se pune pulpa in tava (daca tava are gratar, se pune pe gratar) si se mai da cu sare si piper (de data asta, pe deasupra).
Se pun crengutele de rozmarin sub miel si se baga la cuptor pentru 10 minute. Se reduce temperatura la 175 C/350 F, se toarna vinul peste miel si se coace 45 de minute. Se mai unge cu sucurile lasate de 2 ori in timpul coacerii.
Cind se scoate din cuptor se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa stea 10-15 min.
Se serveste cu sosul din tava.
Pofta buna!
Reteta Pulpa de miel umpluta cu masline este propusa de Luli
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii